Informatie over de Filium App

Volg de drachtigheid van je merrie met belangrijke data.

De Filium App is bedacht door fokkers, voor fokkers om te helpen ondersteunen bij belangrijke momenten in de drachtigheid van de merrie. Handig voor de hobby fokker en de professionele fokker die meerdere veulens verwachten in een seizoen die daarbij te maken heeft met veel verschillende data.

De Filium App is een tool die je meeneemt vanaf het prille begin, waarin de dierenarts begint met het controleren en scannen van de merrie, tot aan de uitgerekende datum waarop je je veulen kunt verwachten.

Een volledig digitale merrie kaart, overal beschikbaar.

De Filium App bevat een merrie kaart die ingevuld kan worden door de dierenarts. Daarop wordt, net als op de ‘ouderwetse’ merrie kaarten, ingevuld wat op dat moment de bevindingen zijn van de dierenarts betreft de cyclus van de merrie. Deze data worden automatisch opgeslagen en rekenen zodra de merrie is geïnsemineerd exact uit wanneer de volgende stappen in de begeleiding van de drachtige merrie plaats dienen te vinden. Deze data verschijnen vanzelf als een reminder in je agenda. Deze agenda kan ook gedeeld worden, eventueel met meerdere eigenaren of stalpersoneel.

Voor mensen die gebruik maken van embryotransplantatie is er de mogelijkheid om na de inseminatie een switch te maken van de donormerrie naar de draagmoeder.

Bekijk de app

Nu gratis te downloaden voor IOS & Android

Nu downloadenNu downloaden

Wat kan je met de app?

Wanneer de app wordt geopend krijg je na registratie als eerste de mogelijkheid om een merrie toe te voegen. Hierin komt de naam, afstamming, stamboeknummer, geboortedatum en de hengsten keuze, allen optioneel en ook later nog aan te passen. Is de merrie op het moment al drachtig dan kan de datum van inseminatie ingevuld worden en verschijnt in het volgende veld direct opeenvolgend alle gebeurtenissen voor de toekomst. Ben je net begonnen met volgen van deze merrie? Dan kun je gebruik maken van de merrie kaart.

Meerdere merries? Geen probleem!

Je kan zoveel merries toevoegen als je wilt. Ook kun je zelf agendapunten toevoegen. Met de mogelijkheid kun je je Filium app niet alleen gebruiken voor het volgen van je dracht maar je kunt ook bijvoorbeeld je tandartsbezoek, hoefsmid of andere bijzonderheden toevoegen.